Anja Smiljić i Helena Stolić šampionke BiH

Džudistkinje kotorvaroške Mladosti Anja Smiljić i Helena Stolić osvojile su titulu šampionki BiH u konkurenciji poletarki na Prvenstvu BiH održanom u Banjaluci.

Zlatne medalje Anje Smiljić i Helene Stolić bile su dovoljne da Mladost osvoji prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji kod poletarki. Odlične džudistkinje su na ovaj način objedinile titule šampionki RS i BiH.

Sjajne rezultate ostvarile su i seniorke Selena Varošić i Sara Marić koje su osvojile bronzane medalje. Selena Varošić je u prvom meču doživjela poraz, ali je potom zablistala i odbranila prošlogodišnje treće mjesto. Sara Marić je ostvarila odličan rezultat jer joj se ispriječila višestruka šampionka BiH i jedna od najboljih džudistkinja svijeta u svojoj kategoriji Larisa Cerić.

Mladost je nastupila sa šest takmičara, a blizu medalje bili su i poletarci Leo Marković i Đorđe Kučuk.

Kotorvarošani su osvojili jednu više medalju u odnosu na prošlogodišnji šampionat BiH za poletarce i seniore sa kojeg su se vratili sa dvije srebrne i jednom bronzanom medaljom.
Na Prvenstvu BiH učestvovalo je 48 klubova sa 301 takmičarom – 128 u senorskoj i 173 u konkurenciji poletaraca, a odličan organizator takmičenja bio je Džudo klub Zvijezda iz Banjaluke.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*