ANALIZA: Mladost briljirala u gostima, bolji plasman prosut u Kotor Varošu

Fudbaleri Mladosti završili su prvi dio sezone u Regionalnoj ligi RS grupa zapad na dobrom četvrtom mjestu, a boljeg plasmana koji je bio nadohvat ruke koštale su ih slabe partije na domaćem terenu.

Naši fudbaleri ostvarili su u 14 odigranih mečeva sedam pobjeda, samo jednom su odigrali neriješeno i pretrpjeli šest poraza.

Barem za stepenicu višeg plasmana koštalo ih je rasipanje bodova na domaćem terenu. Od mogućeg 21, Mladostaši su kod kuće osvojili samo deset bodova i po tom parametru bili tek 13. tim u ligi. Manje bodova na domaćem terenu osvojili su jedino Sloga i Gomjenica.

Statistika i viđena igra pokazuju da je jedan od glavnih razloga zbog kojeg su Kotor Varoš sa punim plijenom napustili Sloga, Dubrave i Lijevče, a sa bodom FSA – loša realizacija. Mladost je na svom stadionu postigla samo devet golova u sedam mečeva, a čak šest se odnosi na mečeve protiv Gomjenice i Brda čija se mreža tresla po tri puta. Imajući u vidu rezultate sa gostujućih terena, Mladost je mogla osvojiti još najmanje pet bodova na svom terenu.

Loša izdanja pred domaćom publikom, Kotorvarošani su nadomjestili odličnim partijama na gostovanjima. Mladost je sa četiri pobjede i tri poraza drugi tim lige po učinku na gostovanjima, a i strijelci su bili mnogo raspoloženiji i 13 puta su savladali protivničke golmane. Nesrećno primljeni gol u 87. minutu protiv Karanovca pri rezultatu 1:1 i kiks na tradicionalno uspješnom terenu u Čelincu umanjili su bodovni saldo na strani.

Uz bolji učinak na svom stadionu realan domet Mladosti bila je treća, pa možda čak i druga pozicija, dok su se Dubrave kroz cijeli dosadašnji šampionat pokazale neprikosnovenim. Priliku da preuzme kotu tri, Mladostaši će imati već u prvom kolu proljećnog dijela šampionata kada im u goste stiže Lauš kog su u prvom meču sezone savladali 2:0.

tabela-polusezona

Svi rezultati u prvom dijelu sezone

 1. kolo: Lauš – Mladost 0:2
 2. kolo: Mladost – Gomjenica 3:0
 3. kolo: Naprijed – Mladost 0:1
 4. kolo: Mladost – Sloga 1:2
 5. kolo: Progres – Mladost 4:1
 6. kolo: Karanovac – Mladost 3:1
 7. kolo: Mladost – Kladari 1:0
 8. kolo: Partizan – Mladost 1:4
 9. kolo: Mladost – FSA 1:1
 10. kolo: Čelinac – Mladost 3:1
 11. kolo: Mladost – Dubrave 0:1
 12. kolo: Mladost – Lijevče 0:2
 13. kolo: Ravan – Mladost 2:3
 14. kolo: Mladost – Brdo 3:0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*