Aleksa Vučanović još bombarduje iz slobodnih udaraca

Fudbalski veterani iz Kotor Varoša nastavili su sa odigravanjem prijateljskih utakmica sa “vršnjacima” iz zemalja bivše Jugoslavije.

Proteklog vikenda bili su gosti veterana Jadrana iz Golubinaca, mjesta u blizini Stare Pazove, te sjajnoj utakmici odigrali neriješeno 1:1. Domaćin pojačan trenutnim igračem češkog Libereca Milošem Bosančićem, koji je branio boje Partizana i Crvene zvezde, je poveo, ali je izjednačenje donio sjajni Aleksa Vučanović golom iz slobodnog udarca.

Veterani Jadrana sa uspjehom nastupaju u veteranskoj ligi sremskog okruga, a predvodi ih Slobodan Marković, koji je svojevremeno igrao za Ulm u njemačkoj drugoj ligi. Iako oslabljeni neigranjem Damira Varošića, Kotorvarošani su odigrali dobru utakmicu i uz nekoliko odličnih intervencija Dalibora Jurića na golu produžili niz nepobjedivosti.

– Naši prijatelji iz Golubinaca su se potrudili da nam boravak u ovom divnom mjestu ostane u lijepom sjećanju, a ovom prilikom bih zahvalio na gostoprimstvu i pažnji koju su nam pružili – rekao je Boris Novaković.

Bojan Maksimović je izrazio zadovoljstvo pruženom igrom, iako je rezultat bio u drugom planu.

– Uvijek se sjajno osjećamo u Srbiji, naša igra je podsjetila na izdanja kada smo zajedno nastupali za seniorski tim Mladosti, a pokazali smo i snagu i izdržljivost u trećem poluvremenu – poručio je Maksimović.

Na druženju poslije utakmice Kotorvarošani su uručili poklone predsjedniku Jadrana Draganu Đukiću, koje je darovala kotorvaroška travarka Ljubica Marković.

– Radujemo se dolasku u Kotor Varoš krajem septembra, a nema sumnje da će naša druženja postati tradicionalna – istakao je Đukić i dodao da će proizvodi travarke olakšati zdravstvene tegobe veterana Jadrana.
Kotorvarošani su posjetili čuvenu vinariju Dejana Milanovića u Surduku i Etno-selo Stanišić, a bili su gosti ugostiteljskog radnika Vitomira Radiše, koji je godinama živio u Kotor Varoš, u prelijepom restoranu “Semberski salaš”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*