Za pljačku u Čelincu četiri godine i tri mjeseca zatvora

Marinko Dobraš (58) iz Banjaluke osuđen je na četiri godine i tri mjeseca zatvora, a dužan je i da vrati oko 80.000 maraka ukradenih u decembru 2015. godine iz kuće Nedeljka Bojića iz Čelinca.

U banjalučkom Okružnom sudu proglašen je krivim za tu tešku krađu, ali i za nedozvoljeno držanje oružja.

– Optuženi je obavezan da nadoknadi štetu Bojiću, odnosno da mu isplati 22.000 evra, 35.000 KM i 2.500 švajcarskih franaka – navedeno je u presudi.

Osim keša ukradene su i brojne stvari, ali je Bojić u tom segmentu upućen na nastavak pravne borbe.

– U pogledu naknade štete za pištolj “bereta”, 150 metaka za taj pištolj, dvije burme, tri prstena, jednu narukvicu, ogrlicu i lančić, oštećeni je upućen na parnični postupak – navedeno je u presudi.

Dobrašov advokat Vladimir Kovačević najavio je žalbu na presudu, jer smatra da je nezakonita i da nije urađena u skladu sa sudskom praksom, pošto nije bilo dokaza da sud donese takvu odluku.

– Nije bilo materijalnih dokaza koji bi potkrijepili visinu ukradenog novca. Sud je odluku bazirao na izjavi oštećenog, koji je mogao da kaže da je tu bilo i osam miliona maraka, a nije dostavio dokaz odakle mu toliki novac. Sud nije prihvatio dokaze odbrane, prema kojim optuženi ima jednojajčanog brata blizanca. On živi negdje u inostranstvu, a tužilaštvo i policija nije ga ni ispitala – kazao je Kovačević.

Bojić je ranije izjavio da je štedio na raznim stavkama I da je ostao bez svega čega se godinama odricao.

– Na moru nisam bio nikad! Svega sam dva-tri puta bio u kafani – rekao je Bojić. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*