Vozač poslije sudara ugrizao policajca

Zoran Dukić (48) iz Srpca uhapšen je nakon što je poslije saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao napao policajca, a potom ga i ugrizao.

Nesvakidašnji incident dogodio se juče, a iz Policijske uprave Gradiška, navodeći njegove inicijale, su kazali da se Dukić vozeći “vento” sudario sa mopedom, koji je vozio sedamnaestogodišnji tinejdžer.

– Nesreća se desila na lokalnom putu u Bajincima kod Srpca i tom prilikom povrijeđen je maloljetnik. Poslije dolaska policijske patrole učesnici nesreće su alkotestirani i kod Z. D. su izmjerena 2,44 promila alkohola u krvi. Zbog toga mu je saopšteno da će biti priveden na triježnjenje, nakon čega je on prvo počeo da psuje i vrijeđa policajce, a zatim ih napao – rekli su u policiji.

Prema policijskom izvještaju, on je tada naglo odgurnuo i oborio jednog policajca na asfalt, koji se prilikom pada povrijedio. To pijanom vozaču nije bilo dovoljno, pa je ponovo nasrnuo na policajca i ugrizao ga za ruku. Nakon toga policajci su razjarenog vozača savladali i priveli.

Povrijeđeni pripadnik MUP-a RS prevezen je u Dom zdravlja Srbac, gdje mu je pružena ljekarska pomoć i konstatovane lakše tjelesne povrede.

U Policijskoj upravi Gradiška kazali su da će protiv osumnjičenog nakon dokumentovanja slučaja Okružnom tužilaštvu Banjaluka biti podnesen izvještaj zbog krivičnih djela koja je počinio. Dukića za sada terete za napad na službeno lice u vršenju službene radnje, a moraće da odgovara i za učešće u saobraćajnoj nesreći i vožnju u pijanom stanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*