VIDEO: Profesor neobičnim gestom obradovao maturante

Svečane haljine i odijela, mladost i ljepota, godinama unazad, svakog maja, kada se i organizuje veliki broj maturskih proslava, krasili su ulice Banjaluke, dok su se vedra lica maturanata smješila na fotografijama sa maturskih panoa.

Pojavom epidemije virusa korona nastava se preselila na internet platforme, a otkazane su sve maturske proslave i fotografisanje za maturske panoe. Iako tužni što su baš oni prva generacija maturanata koji će u svijet odraslih kročiti bez svečanih proslava i simboličnih fotografija, učenicima IV-2 razreda banjalučke Poljoprivredne škole, smjer veterinarski tehničar, jedan gest njihovog razrednog starješine učinio je da zauvijek pamte završetak školovanja.

Profesor njemačkog jezika i razredni starješina Feđa Kazlagić odlučio ke da obraduje svoje đake i napravi video sa zajedničkim fotografijama, koje su nastale tokom njihovog četvorogodišnjeg druženja, a potom ga objavio na kanalu “Jutjub”. 

Učenici ovog razreda navode da riječima ne mogu opisati koliko im potez njihovog razrednika znači i dodaju da je reakcija na video bila prepuna emocija. Plakali su, smijali se i podsjetili na zajedničke anegdote nastale tokom njihovog zajedničkog odrastanja. Ističu da je video dokaz ogromne ljubavi koja je među njima, te da će godine provedene zajedno pamtiti do kraja života.

– U jednom trenutku sam bio šokiran i bilo mi je mnogo drago što nas je razrednik iznenadio. Emocije su bile raznovrsne. Mnogo je bitno imati ovakve profesore, jer puno lakše i veselije idemo u školu. Kada imamo problem znamo kome se možemo obratiti i volio bih da svaka škola ima ovakve profesore, kao  što je naš razredik Feđa – rekao je Vladan Ratković, učenik IV-2 odeljenja.

Profesor Kazlagić kaže da su i druženja prebačena na internet kada je počela onlajn nastava.

– Slučajno i spontano smo došli na ideju da probamo napraviti video sa našim slikama. Od učenika sam tražio par slika, ali nisu znali za šta mi to treba. Par dana sam uređivao slike i pripremao video i ispao je divan pano. Ni ja nisam očekivao da će tako biti – istakao je Kazlagić.

Učenicima  je poručio da nastave školovanje i da uvijek budu mladi, jer su onda puni želja i svi putevi su im otvoreni. U znak zahvalnosti, jer je  uvijek bio tu za njih, učenici ovog razreda su svom razredniku napisali jedinstven rad ispunjen emocijama i još jedom se zahvalili jer ih je naučio mnogo toga, a prije svega kako biti čovjek.

– Feđa, hvala za sav trud i ljubav koju si nesebično uložio u svoj razred, koji te danas smatra članom porodice, najboljim prijateljem, a najmanje razrednikom i tamo nekim profesorom njemačkog jezika. Ti zaslužuješ da svako zna ko si i kakav si čovjek. Hvala što si u najgorim momentima za nas maturante uspio napraviti završnicu kakva nam dolikuje i u šest minuta izmamiti 1.000 osjećanja, suza, osmijeha… Hvala za svu nesebičnu ljubav koju nam pružaš. Voli te tvoj IV-2 – napisali su učenici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*