VIDEO: Centar Čelinca dobija novi i moderan izgled

Centar Čelinca bi uskoro mogao dobiti mnogo urbaniji i ljepši izgled jer je u planu da do kraja mjeseca nekoliko ulica dobije novi asfalt i trotoare, te završena izgradnja novog gradskog mosta.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković kaže da je za rekonstrukciju i sanaciju ulica izdvojeno oko 400.000 KM.

– Na ovaj način uži centar opštine Čelinac dobiće potpuno novi izlgled. U planu je da do kraja mjeseca budu završeni započeti radovi. To su infrastrukturni projekti koji su započeti u prošlom periodu. Prije svega u pitanju je gradski most, te rekonstrukcija nekoliko ulica u centru grada – rekao je Zeljković.

Osim ovih ulica, na lijevoj obali rijeke Vrbanje u toku je rekonstrukcija cijele ulice Cara Lazara, gdje će se raditi i sanacija kišne odvodnje na lokalitetu tržnog centra “Kort”. Takođe, u centralnoj ulici u toku je rekonstrukcija dijela trotoara, a do polovine idućeg mjeseca u planu je još nekoliko projekata.

– Sve skupa, to je ozbiljna investicija vrijedna 350.000 do 400.000 KM zbirno. I kada sve to završimo, imaćemo potpuno drugačiju sliku u samom centru grada – istakao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, rokovi za završetak izgradnje gradskog mosta nisu probijeni.

– U toku gradnje je došlo do izmjene projekta, potpisan je aneks ugovora, čime je definisan novi rok, koji je produžen za dva mjeseca. Do isteka roka ostaje još petnaestak dana. Očekujemo da će većina radova biti završena u predviđenom roku – kaže Zeljković.

Naredne sedmice počinje i gradnja putnih pravaca u ruralnim područjima – Šnjegotini Donjoj, Gornjim Vijačanima i Crnom Vrhu. Uskoro će početi i rekonstrukcija objekta Osnovne škole“Miloš Dujić” na Opsječkom, a do kraja godine planirana je i grupa projekata, koja se odnosi na vodosnadbijevanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*