Uhapšeni vlasnik i gost kafića u Kneževu

Dvije osobe su uhapšene sinoć u Kneževu prilikom kontrole ugostiteljskog objekta koji je radio i poslije propisanog radnih vremena shodno odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Prilikom kontrole kafića uhapšeni S.S. je verbalno, a potom i fizički napao policijskog službenika koji je povrijeđen. Policijski službenik je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru RS. Vlasnik kafića S.V. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i protiv njega će biti dostavljen izvještaj tužilaštvu.

Prilikom kontrole u objektu je zatečeno oko 100 lica.

– Protiv vlasnika ugostiteljskog objekta S.V. biće dostavljen izvještaj tužilaštvu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, a nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija i posluživanja alkohola iz oblasti Zakona o javnom redu i miru – saošteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

S.S. je alkotestiran i utvrđeno je prisustvo 1,17 grama po kilogramu alkohola u organizmu. S.S. će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograničeno je zbog epidemije virusa korona do 22 časa. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*