Uhapšeni Banjalučanin imao dva kilograma heroina

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH i Policije Brčko distrikta uhapsili su Srđana Krndiju (27) i zaplijenili dva kilograma heroina, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Krndija, koji je rođen u Banjaluci, uhapšen je po nalogu Tužilaštva BiH, a riječ je o nastavku akcije čiji je cilj razotkrivanje i procesuiranje organizovanih struktura narko-kriminala.

– Operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkriveno više od dva kilograma heroina, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od oko 100.000 KM – navedeno je u saopštenju i dodaje da je ovo jedna od najvećih zaplijena heroina u BiH.

Akcija “Povratnik” usmjerena je na borbu protiv organizovanog narko-kriminala u BiH, čiji su pripadnici vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inostranstvu. U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Srbije.

Istražne aktivnosti se nastavljaju, a lica pod istragom osumnjičena su za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*