Uhapšena petorka zbog niza pljački vlasnika marketa “As” iz Čelinca

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su petoricu Banjalučana, osumnjičenih da su više puta iz istog “pasata” ukrali novac, a “Nezavisne novine” nezvanično saznaju da ih policija tereti da su opljačkali vlasnika marketa “As” iz Čelinca.

Boris K. (27), Srđan M. (26), Vlado Ć. (27), Žarko B. (39) i Aleksandar K. (26) uhapšeni su juče u akciji “Market 1”, sprovedenoj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Banjalučani su osumnjičeni da su zajedno i odvojeno, izveli dvije teške krađe, jednu krađu i da su odvezli auto, a u svim slučajevima žrtva je bio vlasnik marketa “As”. Osumnjičeni su da su 12. avgusta prošle godine u Ulici Slobodana Kusturića došli do marketa, iskoristili nepažnju vlasnika i ukrali pasat i novac koji se nalazio u vozilu. Zatim su, kako se sumnja, vozilo ostavili nakon što su pokušali da unište tragove, a “pasat” je tada pronađen i vraćen vlasniku. Osumnjičeni su potom 7. i 11. oktobra 2016. godine iz istog “pasata” parkiranog u Ulici Jug Bogdana ukrali veću količinu novca.

– Opisanim radnjama osumnjičeni su pričinili štetu vlasniku u iznosu oko 40.000 KM – rekli su u policiji.

U akciji su učestvovali pripadnici Sektora kriminalističke policije, odnosno Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate i Odjeljenja za opšti kriminalitet, te Policijske stanice za intervencije i policijskih stanica Obilićevo, Lauš i Potkozarje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*