Uhapšen bombaš sa Rebrovca, otkriveni i pomagači

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je da je priveden B. N. (36) koji je juče u banjaluci postavio četiri eksplozivne naprave pod automobil kontroverznog profesora fizičkog vaspitanja Spase Šakote (59).

Pozivajući se na nezvanične informacije, Srna je objavila da je riječ o Nenadu Beriću. Nedugo poslije njega uhapšen je i Aleksandar Savić (37) zbog postojanja osnova sumnje da je zajedno sa Berićem izvršio krivično djelo.

Lukač je na konferenciji za novinare rekao da je privedeno lice priznalo izvršenje krivičnog djela i da je riječ o ličnom odnosu. Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić pojasnio je da riječ o međusobnom sukobu zbog nelegalnih poslova.

Lukač je ponovio da je riječ o ciljanom napadu na jedno lice i to na beskrupulozan način jer su bili ugroženi i ostali građani koji su se nalazili u blizini vozila.

– Djelo će vjerovatno biti kvalifikovano kao ubistvo u pokušaju. Lice koje je to izvršilo zaslužuje svaku vrstu osude i od javnosti i od zakona – rekao je Lukač.

Ilić je istakao da je osumnjičeni uhapšen noćas i da je u toku kriminalistička obrada nad njim i drugim licima za koja policija ima saznanja da su učestvovala u pripremi ili izvršenju ovog krivičnog djela.

– Rasvjetljene su okolnosti u vezi sa ovim krivičnim djelom. Bombe su postavljene noć pred eksploziju između ponoći i 1.00 časa, a eksplodirale su kada je oštećeni pokrenuo vozilo. Tom prilikom dva lica su lakše povrijeđena, a oštećena su još četiri vozila, od kojih dva potpuno, te dva poslovna prostora sa većom i dva sa manjom materijalnom štetom i dva stana – rekao je Ilić.

On je naveo da će uhapšeni danas biti predat u nadležnost Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Republičkog javnog tužilaštva kao i ostala lica ukoliko bude utvrđeno da su povezana sa ovim krivičnim djelom.

– Privedeno lice je od ranije poznato policiji, ali za lakša krivična djela i napadač se ne dovodi u vezu sa predmetima koji se vode protiv oštećenog u Osnovnom sudu Banjaluka – rekao je Ilić.

Ispred zgrade kod Rebrovačkog mosta juče su eksplodirale četiri ručne bombe koje su bile podmetnute pod Šakotin automobil. Šakota i slučajni prolaznik su lakše povrijeđeni i nakon pružene medicinske pomoći su pušteni na kućno liječenje.

Samo nekoliko časova kasnije Šakota je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog seksualnog uznemiravanja učenica Tehnološke škole.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*