Ucjenjivali mladića slikama na kojima je nag i uzimali mu novac

Danijel P. (23) iz Novog Grada i njegov sedamnaestogodišnji prijatelj osumnjičeni su da su ucjenjivali poznanika (23) objavljivanjem njegovih fotografija na kojima je nag, iznudivši od njega 500 maraka.

Slučaj je policiji 21. januara prijavio ucjenjivani mladić, koji je ranije iznuđivačima dao novac, dva puta po 100 KM. Treći put, 31. januara, dao im je 300 KM, međutim, tada su organi gonjenja bili uključeni u primopredaju novca. Ubrzo poslije toga ucjenjivači su uhapšeni.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni dvojac je u septembru napravio lažni profil ženske osobe na društvenoj mreži “Fejsbuk”, putem kojeg su počeli da komuniciraju sa poznanikom.

– Mladić je bio uvjeren da se dopisuje sa zgodnom ženom, a kada su zadobili njegovo povjerenje, počeli su da razmjenjuju golišave fotografije. Nakon toga, otkrili su svoj pravi identitet i počeli da ucjenjuju poznanika objavljivanjem njegovih slika na ovoj društvenoj mreži. Očajni mladić je pristao da im da novac, a sastajali su se na jednom mjestu u Novom Gradu gdje je obavljana primopredaja – ispričao je izvor blizak istrazi.

Nakon što im je prva dva puta dao novac, mladić je shvatio da to mogu raditi unedogled, pa je sve prijavio policiji.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da je ovaj slučaj rasvijetljen u akciji “Tripl”, a uhapšeni su osumnjičeni za krivično djelo ucjena. Za ovo krivično djelo biće prijavljeni nadležnom tužilaštvu. Danijel P. je pušten da se brani sa slobode, dok maloljetnik nije bio pritvoren. Danijel P. je ispitan u policiji, dok je sa maloljetnikom obavljen poseban razgovor u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom.

– Kod osumnjičenih D. P. i maloljetnika pronađene su i oduzete novčanice za koje se sumnja da su korišćene u ovom slučaju – rekli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*