Učitelj u Kneževu seksualno uznemiravao učenicu

Učitelj u jednoj osnovnoj školi na području Kneževa V. K. prijavljen je policiji zbog obljube trinaestogodišnje učenice, saznaje MKV.

Redakciji MKV je poznat identitet učitelja, učenice i mjesto u kojem se u ponedjeljak dogodio ovaj gnusni čin, ali detalje nećemo objaviti kako bi zaštitili djevojčicu.

Izvor blizak istrazi rekao je za MKV da je učitelj pozvao djevojčicu da dođe u školu prije nastave kako bi joj dao instrukcije da bi popravila ocjene.

– Rekao joj je da dođe u biblioteku. Ona ga je poslušala, a kada je došla u biblioteku pokušao je da je obljubi. Učitelj joj je pokazao ljubavnu poruku na računaru i rekao da čita. Nakon toga je uhvatio oko struka i poljubio u obraz, a zatim pokušao da je poljubi u usta. Ona se izgubila, ali je uspjela da se otrgne i pobjegne – rekao je izvor iz istrage i dodao da je učitelj potom djevojčici zaprijetio da ne govori šta se dogodilo.

Djevojčica se povjerila roditeljima koji su slučaj prijavili policiji čiji su pripadnici ubrzo uhapsili učitelja. On je poslije saslušanja i kriminalističke obrade pušten da se brani sa slobode.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*