Učenik donio dimnu bombu u školu da zastraši učiteljicu

Učenik trećeg razreda područnog odjeljenja Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u banjalučkom naselju Česma izazvao je incident, jer je u školsko dvorište donio dimnu bombu, koju je namjeravao da unese i u učionicu.

Iako su pripadnici Civilne zaštite, koji su došli na interevenciju, utvrdili da bomba nije mogla biti aktivirana jer nema ni punjenje ni “kašiku”, ovaj nesvakidašnji događaj je uznemirio roditelje đaka.

Majka dvoje učenika ove škole kaže da je čula da je osnovac namjeravao da unese napravu u školski objekat.

– Majke đaka, koje su u školsko dvorište došle prije mene, kažu da je govorio: “Sada kad ovo stavim učiteljici na sto ima da mi da sve petice i do 5. razreda neći morati ništa učiti” – rekla je ona.

Upravo ta žena je slučajno otkrila da je mališan pred školu donio spornu napravu.

– Dok sam stavljala užinu u torbu mog sinčića, prišao mu je taj dječak i upitao ga da li se boji. Vidjela sam da je dječak jednom rukom držao nešto, a mom sinu se unosio u lice. Na prvu nisam ni obraćala pažnju šta drži u rukama, ali sam vidjela da je taj predmet sakrio iza leđa. Zatim je nekoliko mališana oko njega napravilo živi zid, da se ne bi vidjelo šta radi, a on je istovremeno to što je imao stavljao u torbu – priča ona.

Majke nekoliko mališana tada su se zapitale šta dječak drži i jedna od njih je izgovorila: “Je li ono bomba kod njega u rukama?”

– Ja sam rekla da ne znam, ali ću vidjeti šta je. Otišla sam do njega i rekla mu da mi da to što ima u torbi. Nevoljno je izvadio i tada sam vidjela da je u pitanju bomba. Učenik je prvo ustvrdio da mu je napravu dao jedan drug na putu do škole, a zatim je počeo da plače – naglašava ova Banjalučanka.

O svemu su odmah obaviješteni školsko osoblje i Civilna zaštita, koja je napravu izuzela. Direktorica Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” Tatjana Vilendečić potvrdila je da dogodio incident, dodajući da slijedi razgovor s učenikom i članovima njegove porodice.

– Od Civilne zaštite smo dobili informaciju da je ta naprava bezopasna odnosno prazna. Međutim, razlog zbog kojeg je dijete donijelo taj predmet među ostale mališane biće predmet rada stručne službe škole – kazala je Vilendečićeva i dodala da će nad dječakom, koji ima primjerno vladanje, biti pojačan pedagoški rad.

U Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili da su upoznati s ovim događajem, te da je u toku rad na utvrđivanju svih okolnosti. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*