U komi dvoje djece povrijeđenih u sudaru kod Čelinca

Petoro od šestoro povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi koja se sinoć dogodila u Jošavci Gornjoj kod Čelinca zadržano je na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS, a najteže povrede ima dvoje djece koja se nalaze u komi.

U UKC su istakli da su u 20.50 časova sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Čelinac dovezeni P.D. (1), S.D. (2), Đ.V. (4), V.V. (30), D.D. (27), V.D. (29).

Djeca P.D. i S.D. hospitalizovana su u Klinici za dječiju hirurgiju. Prema riječima načelnika ove klinike Zorana Rakonjca, P.D. ima tešku povredu glave, grudnog koša i abdomena, nalazi se u komi, priključen na aparate za vještačko disanje i prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne. U komi je S.D. kojoj su konstatovane teška povreda glave, grudnog koša i abdomena, priključena je na aparate za vještačko disanje i prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su neizvjesne.

Đ.V. je takođe hospitalizovan u Klinici za dječiju hirurgiju, a ima kontuziju glave i njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno. Stabilnog zdravstvenog stanja su i V.D. i D.D. koje su pretrpjele povredu glave.

Iz bolnice je otpušten V.V. kojem je urađena neophodna dijagnostika i uz terapiju je upućen na kućno liječenje.

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci je ranije saopšteno da su u nezgodi učestvovali terenac „rendž rover“ kojim je upravljao Veselin Vrhovac (30) iz Čelinca i „pežo“ u kojem su se nalazile Dragana Dujaković (27) i Vesna Dujaković (29) iz Čelinca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*