U izolaciji cijelo odjeljenje i 11 profesora u Čelincu

Jedno odjeljenje i 11 profesora Srednjoškolskog centra Čelinac biće u izolaciji do 19. marta

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac nakon sinoćnjeg zasjedanja saopšteno je da, shodno preporukama republičkog Koordinacionog tima, razred koji pohađa djevojčica kod koje je potvrđen virus korona ide u izolaciju do 19. marta.

U izolaciji će biti 21 učenik i 11 profesora.

Drugi slučaj virusa korona potvrđen je juče u Čelincu. To je istovremeno četvrti slučaj zaraze u RS. Riječ je o srednjoškolki iz Čelinca, kćerki treće osobe kod koje je utvrđeno prisustvo virusa.

U Štabu za vanredne situacije dodaju da su lokalne službe već preduzele sve potrebne radnje u vezi sa mapiranjem kretanja djevojčice i kontakata koje je ostvarivala u cilju preventivnog djelovanja.

Kada su u pitanju preostale obrazovne ustanove na području opštine Čelinac stav Štaba za vanredne situacije je da se vrši pojačan nadzor i provode mjere lične higijene.

Djevojčica kod koje je potvrđen virus korona bila je u kućnoj izolaciji od petka i negativna na prvom testiranju. Nakon što su se u nedjelju pojavili prvi simptomi hospitalizovana je u Univerzitetskom kliničkom centru RS. Ponovo je podrvrgnuta testiranju, te su rezultati testa bili pozitivni. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*