Tri osobe iz Kneževa pozitivne, virus ušao i u dom za stare

Tri osobe su iz Kneževa zaražene su virusom korona čime je njihov ukupan broj porastao na 12, pokazala su testiranja koja su obavljena u protekla 24 časa.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS saopšteno je da je virus ušao i u jedan dom za stara lica u Kneževu.

– Kod jedne osobe zaposlene u jednom domu za starija lica u Kneževu potvrđeno je prisustvo virusa korona i u ovoj ustanovi biće sprovdene sve potrebne epidemiološke mjere u smislu testiranja kontakata i dezinfekcije objekta – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Dom u Kneževu obuhvaćen je testiranjem u okviru epidemiološkog nadzora osoba koje rade u domovima za starija lica. Iz Ministarstva zdravlja ističu da je testirano još 48 osoba iz ustanova ovog tipa u Banjaluci, Kneževu i Gradišci, te da su testovi negativni.

U posljednja 24 časa obavljena su 362 testiranja, a virus korona  potvrđen je kod još šest osoba u RS. Osim tri osobe iz Kneževa, zaražena su i dva lica iz Nevesinja i jedno iz Banjaluke. Većina novozaraženih je imala kontakt sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Broj pozitivnih slučajeva na virus korona u RS porastao je na 534 osobe, 17 osoba je preminulo od posljedica bolesti izazvane virusom, dok je 251 osoba oporavljena.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja virusa korona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*