Tragedija u Imljanima kod Kneževa – konji odvukli mladića u smrt

Radenko Keleman (37) podlegao je teškim povredama koje je zadobio kada je pao sa zaprežnih kola, saznaje “Glas Srpske”.

Nesreća se desila u zaseoku Kelemani sela Imljani kod Kneževa. Prema nezvaničnim informacijama nesrećnog mladića konji su vukli po zemlji nalon što se zakačio za rudu i vagire.

– On je zaprežnim kolima prevozio sijeno. Nešto je iznenada preplašilo konje i oni su počeli nekontrolisano da trče. Radenko je pao sa sijena na rudu i vagire. Tu se zapetljao, a konji su ga u galopu vukli po tlu. Tu je strm teren i ima kamenja o koje je udarao – kazao je jedan od poznanika stradalog Kelemana.

Prema njegovim riječima, kada su konji konačno usporili nesrećni Radenko je bio bez svijesti i sav polomljen.

– Nisam vidio, ali sam čuo da je bio sav u krvi i da je imao teške povrede glave. Polomljeno mu je više kostiju i imao je brojne razderotine po tijelu. Ubrzo je stigla i hitna i odvezla ga. Bio je u komi i odmah je iz Kneževa prebačen u Banjaluku, gdje je podlegao povredama – kazao je poznanik stradalog.

U Policijskoj upravi Banjaluka “Glasu Srpske” su potvrdili da im je ovaj događaj prijavljen u nedjelju.

– Prema prijavi R. K. je vozeći sijeno 22. jula oko 16 časova pao sa zaprežnih kola i zadobio teške povrede. Od tih povreda je preminuo. Utvrđeno je da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, a o svemu je obaviješteno banjalučko Okružno tužilaštvo – rekli su u policiji ne navodeći više detalja.

Mještani Kelemana kažu da se stradali Radenko bavio poljoprivredom i bio dobar radnik i komšija.

– On i njegova dva brata žive od poljoprivrede i vrijedni su i pošteni. Stalno su radili s konjima i zapregom. Pomagali su kome god zatreba. Ovo je za sve nas veliki šok. Tuga je to velika da mlad čovjek tako nastrada – rekla je jedna mještanka Kelemana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*