Svjedok protiv policijskih inspektora iz Čelinca pronađen mrtav

Marko Ostojić (34) iz Čelinca, jedan od svjedoka Specijalnog tužilaštva RS u postupku protiv bivših inspektora tadašnjeg Centra javne bezbijednosti Banjaluka optuženih za trgovinu drogom, pronađen je mrtav, a slučaj je zaključen kao samoubistvo.

Tijelo mladića pronađeno je u potkrovlju kuće u izgradnji u Čelincu nakon čega je obaviještena policija koja je obavila uviđaj. Prema nezvaničnim informacijama mladić je ostavio oproštajno pismo, koje je dostavljeno porodici.

Iz Policijske uprave Banjaluka su potvrdili da im je prijavljeno samoubistvo.

– Policijski službenici su uz prisustvo mrtvozornika obavili uviđaj na mjestu pronalaska tijela u kući u Čelincu. Utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela – istakli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Ostojić je bio jedan od svjedoka tadašnjeg Specijalnog tužilaštva RS na suđenju osmorici policijskih inspektora, koje su teretili za trgovinu drogom, iznude iskaza i druga krivična djela. Presude inspektorima koji su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne nedavno je ukinuo Ustavni sud BiH, a novo suđenje sačekaće na slobodi.

Ostojić je u svjedočenju u februaru 2015. godine ispričao da su mu optuženi inspektori tokom saslušanja u policijskoj stanici slomili ruku.

– Uhapsili su me na autobuskoj stanici dok sam čekao autobus. Tražili su drogu, a prilikom hapšenja inspektor me udario po nogama, nakon čega su me ugurali u bijeli mercedes. Zatim su me odveli u policijsku stanicu u Čelinac, gdje su me tukli, udarali nogom u glavu i polomili ruku – ispričao je tada Ostojić.

On je u žižu interesovanja javnosti dospio i u januaru prošle godine kada je napao dvojicu policajaca Dalibora K. i Damira S, prijeteći im pištoljem, nakon čega je optužen za napad na službenu osobu. Na suđenju koje je počelo u januaru ove godine vještak psihijatar je zaključio da Ostojić nije sposoban za suđenje zbog psihičkog stanja u kojem se nalazio. (Euroblic)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*