Suzavcem i pivskim flašama zasuli policiju

Nenad Jokanović (20), Rade Đerman (26) i Luka Lovre (36) iz Banjaluke uhapšeni su proteklog vikenda nakon što su pijani razbijali flaše i galamili, a potom napali policajce u kafiću “Maksimus” u Mišinom Hanu kod Baljaluke.

Incident u banjalučkom prigradskom naselju dogodio se u nedjelju pola časa iza ponoći, a policijska patrola je u kafiću zatekla nekoliko mladića koji su pijani lupali inventar. Tri osobe su i pored zahtjeva policajaca da prestanu, nastavile da bacaju čaše i flaše.

– Tokom hapšenja su vrijeđali policajce, fizički nasrtali na ljih i gađali ih pivskim flašama. Privedeni su alkotestirani i kod njih je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi. Protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom sudu zbog svađe, vike, nepristojnog ponašanja te ometanja organa u vršenju javne funkcije – objasnili su u policiji.

Zbog napada na pripadnike MUP-a RS juče je iza rešetaka u Bijeljini završio Nikola Tanasić. Njemu su lisice na ruke stavljene kada je ujutro suzavcem poprskao tri policajca, a potom dvojicu udario ispred noćnog kluba “Džil” u Bijeljini. Prema nezvaničnim informacijama, dvojica policajaca u toku napada nisu bila na službenoj dužnosti, a treći jeste.

U Policijskoj upravi Bijeljina, navodeći inicijale uhapšenog, rekli su da se napad dogodio u 9.15 časova.

– Osumnjičeni je policajce prvo poprskao sprejem-suzavcem da bi nakon toga fizički napao njih dvojicu usljed čega su zadobili povrede – kazali su u bijeljinskoj policiji ne iznoseći više detalja.

Protiv Tanasića, je odranije poznat bijeljinskoj policiji po različitim krivičnim djelima, biće podnesen izvještaj zbog napada na službena lica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*