Sukob u koaliciji, Pavić poziva Đokića na ostavku

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da očekuje da ministar indsutrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić podnese ostavku poslije ishoda glasanja u Narodnoj skupštini RS o prodaji akcija Rudnika željezne rude “Ljubija”.

Umjesto da je ministar razmišljao o ostavci, jer nije dobio podršku Narodne skupštine, on neprestano kritikuje svoje političke ili neke druge neistomišljenike. Smatram da je to u ovom momentu strašno rekao je Pavić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da je vjerovao da je, nakon odluke Narodne skupštine da ne da saglasnost na odluku Vlade RS o prodaji većinskog paketa akcija “Ljubija”, to završena stvar i da o tome nema šta diskutovati jer je najviši organ donio odluku.

Zaista se nisam oglašavao jer sam mislio da je sad na nama da se brinemo o trenutnom stanju i o budućnosti. Međutim, neki ministri iz dana u dan ponavljaju kako su oni bili u pravu, kako Narodna skupština nije i slično. Znači, oni koje je birala skupština odjednom su se drznuli da kažu da ta ista skupština nije u pravu dodao je Pavić.

Đokić je u više navrata istakao da je štetna odluka Narodne skupštine da akcije “Ljubije” ne budu prodane “Izrael investment grupi”, koja je za njih ponudila 92 miliona KM i čija ponuda sa investicijama dostiže 157 miliona maraka. Đokić, koji je i lider SP-a, je istakao da je time blokirana razvojna šansa za RS, otvaranje radnih mjesta i oživljavanje “Ljubije” koja je trenutno mrtvo preduzeće.

Prodaja akcija “Ljubije” od početka izaziva nesuglasice unutar vladajuće koalicije u RS, a one su u potpunosti izašle na vidjelo prilikom glasanja u Narodnoj skupštini. Za odluku o prodaji glasali su SNSD i SP, dok je DNS zajedno sa opozicijom bio protiv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*