Sudije na Mundijalu nosiće kopačke iz Prnjavora

Sudije na predstojećem Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji pravdu će dijeliti u kopačkama proizvedenim u Prnjavoru. 

Najbolje fudbalske sudije na planeti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u fudbalu koje se igra u Rusiji pravdu će dijeliti obuvene u kopačke proizvedene u fabrici obuće “Sanino” iz Prnjavora, pišu “Večernje novosti”.

Iz “Sanina” su poručili da je to velika čast za tu fabriku, grad, RS i BiH.

Šef proizvodnje u prnjavorskoj fabrici Sanja Pazurević izjavila je da te kopačke neće biti moguće vidjeti u bilo kom izlogu ili nekom drugom prodajnom mjestu, te da samim tim niko neće biti u mogućnosti da ih kupi.

– Nosiće ih jedino na Mundijalu nabolje fudbalske sudije svijeta za koje su specijalno i napravljene – rekla je Pazurovićeva.

Ona je naglasila da su predstavnici “Adidasa” prije nekoliko dana bili u fabrici da im zahvale zbog ispoštovanog roka izrade i kvaliteta, jer su kopačke prošle sve neophodne testove, te su tom prilikom direktoru Radovanu Pazureviću poklonili par “sudijskih” kopački.

Iz proizvodnje su pojasnili da se prema dizajnu iz centrale “sudijska” kopačka, ipak, razlikuje od već klasične i širom svijeta poznate “adidas” kopačke.

Sašivena je takozvanim zlatnim koncem sa isto tako “zlatom” ispisanim natpisima “Rusija 2018”, “FIFA”,  “Svjetski kup” i “Mundijal”, a na izradi gornjeg dijela kopačke radilo je 28 vrsnih majstora.

Po uhodanoj praksi, Nijemci će u svojim halama pridodati samo donje dijelove kopački.

Dijelovi materijala nabavljeni su iz Argentine, Italije i Portugalije, a koža od kengura je u Prnjavor dopremljena iz Australije.

Iz sjedišta FIFA naručene su različite veličine kopački – od broja 39 do 48.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji biće održano od 14. juna do 15. jula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*