Stanivuković prodao firmu zbog sina Draška

Otac novopečenog poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draška Stanivukovića napustio je biznis sa dopunama za mobilne telefone i iako je držao oko 65 odsto tržišta RS prodao je firmu „Financ“.

Dragan Stanivuković je svojih 45 odsto udjela prodao dvojici drugih suvlasnika Milošu Buzadžiji i Jelenku Loliću za dva miliona KM. Zanimljivo da je „Financ“, koji je imao tri odsto udjela u Novoj banci, prvi od svih akcionara banke prodao akcije firmi „MG Mind“ Mladena Milanovića Kaje za 2,9 miliona KM.

Firmu “Financ” su posljednjih godina često spominjali politički protivnici Draška Stanivukovića u Skupštini grada Banjaluka, ali i ove sedmice na sjednici Narodne skupštine RS.

Stanivuković je potvrdio da je definitivno izašao iz biznisa sa dopunama i prodao svoj udio ortacima.

– Odlučio sam da izađem iz ovog biznisa jer podržavam politički angažman svog sina i ne želim na bilo koji način da mu moj posao bude prepreka. Iako je ovo privatni biznis koji sam godinama stvarao sa svojim partnerima i ne poslujemo sa državnim kompanijama, ne želim da ga bilo ko zbog toga proziva, kao da je to nešto nečasno i nezakonito. Pozivam sve njegove političke protivnike i njihove članove porodica da se, ako su dosljedni, odreknu biznisa, posebno jer su njihovi usko povezani sa državnim budžetom, institucijama i preduzećima – rekao je Dragan Stanivuković i dodao da prodaje i svoju drugu firmu u Banjaluci čija je osnovna djelatnost prodaja auto-dijelova.

Firma „Financ“ je pionir na tržištu uređaja za pripejd dopunu računa mobilnih telefona. Imaju najveću prodajnu mrežu sa čak 4.000 aparata u prodavniciama, kioscima i drugim prodajnim mjestima. Drže oko 65 odsto tržišta, dok preostalih 35 odsto dijeli čak 23 firme.

Tržište pripejd dopuna u RS na godišnjem nivou je vrijedno oko 100 miliona KM, ali marže posrednika između telekom operatera i korisnika su male. Telekom operateri im daju rabat od pet do šest odsto, ali posredničkoj firmi ostane jedan do dva odsto jer moraju vlasnicima prodavnica ili kioska u kojima postavljaju uređaj za dopunu, u zavisnosti od veličine prometa, dati popust od četiri do pet odsto. (Capital.ba)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*