Stanivuković izazvao incident sa Dodikom u Čelincu

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković došao je danas sa nekoliko svojih pristalica u Čelinac gdje su predsjednik i premijer RS Milorad Dodik i Željka Cvijanović položili kamen temeljac za igradnju novog mosta preko rijeke Vrbanje i izazvao incident.

Policija prvobitno nije dozvolila Stanivukoviću da priđe mjestu ceremonije jer je u džepu nosio kamen za koji je rekao da želi simbolično da ga položi na mjestu izgradnje novog mosta. Nakon njegove garancije da neće praviti incidente, policija mu je dozvolila da priđe mjestu događaja, javio je novinar Srne sa mjesta događaja.

Međutim, Stanivuković je tada bacio svoj mobilni telefon i počeo da viče: “Predsjedniče, nemojte me udarati” i “Predsjedniče, vratite mi moj telefon”, iako predsjednik Republike uopšte nije bio u njegovoj blizini.

Kada ga je jedan od mještana upitao: “Mladiću, zašto ti to treba”, Stanivuković je rekao da je “to njegov zadatak, koji je danas morao da ispuni”. U pratnji Stanivukovića bilo je nekoliko njegovih pristalica koji su nosili majice sa njegovim likom i oznakama PDP-a i Saveza za pobjede.

Novac za izgradnju novog mosta obezbijedili su Vlada RS, dok je Srvija odlukom njenog predsjednika Aleksandra Vučića donirala 500.000 KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*