“Srbija” ponovo spojila obale Vrbanje

Predsjednik RS Željka Cvijanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković otvorili su večeras novosagrađeni most u Čelincu koji je dobio naziv Gradski most “Srbija”.

Vrijednost investicije je 1,7 miliona KM, a Vlada Srbije je donirala 250.000 evra, dok su ostatak obezbijedili Vlada RS i opština Čelinac. Most je dug 48 i širok 16 metara, ima tri kolovozne trake i dvije trake za pješake. Propusna moć je 850 metara kubnih u sekundi, što je dva i po puta više u odnosu na stari most koji je oštećen u poplavama.

Cvijanovićeva je rekla da je stavljen u funkciju veoma važan most koji će riješiti problem poplava u Čelincu koje su zadavale velike muke stanovnicima opštine.

– Ponosna sam što sam u vrijeme dok sam bila predsjednik Vlade donijeli odluku da bude izgrađen ovaj most i riješen problem poplava znajući da smo imali teška iskustva – rekla je Cvijanovićeva i dodala da je posebno zadovoljstvo što je ovo još jedan od objekata koji je finansijski podržala Srbija.

Đorđević je rekao je da je pomoć Srbije u izgradnji mosta nastavak politike predsjednika Aleksandra Vučića da Srbija i RS budu što bliže.

– Naše strateško opredjeljeljnje je da pomažemo RS što ćemo nastaviti u budućnosti. Mostovi su nešto najljepše što možemo da sagradimo i predstavlja simboliku prijateljstva i veza između nas – dodao je Đorđević.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je da je čelinački most nastavak dobre saradnje vlada Srbije i RS i kraj mukama mještanima Čelinca u vrijeme velikih poplava koje su ih dva puta pogodile u posljednjoj deceniji.

– Most je urađen po svim propisima i standardima i potpuno će zadovoljiti i najveći kapacitet rijeke koja više neće plaviti okolna domaćinstva – dodao je Čubrilović.

Zeljković rekao je da je danas veliki dan za opštinu, jer su stavljene u istoriju poplave koje su pratile Čelinac.

Otvaranju su prisustvovali i drugi zvaničnici i predstavnici javnog života RS i Srbije, te brojni građani.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*