Specijalcu iz Kneževa uz krivičnu prijavu i disciplinski postupak

Protiv pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS čiji su inicijali B. D. biće pokrenut disciplinski postupak nakon što je u nedjelju u Kneževu nanio povrede muzičaru i karatisti iz tog grada Dejanu Ćetkoviću (26).

Prethodno je informacija o ovome dostavljena Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS radi preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti. U Policijskoj upravi Banjaluka si rekli da će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su izvršena krivična djela izazivanje opšte opasnosti i tjelesna povreda.

Zbog preticanja u saobraćaju na regionalnom putu Kneževo – Travnik došlo je do verbalnog sukoba, a zatim i do napada u kojem je specijalac pištoljem udario Ćetkovića, a zbog nanošenja povreda je uhapšen u nedjelju naveče.

Do sukoba između njih, kako saznaji “Nezavisne novine”, došlo je zbog svađe u saobraćaju. U Policijskoj upravi Banjaluka, u kojoj nisu saopštili inicijale nijednog od učesnika incidenta, su rekli da je zbog preticanja u saobraćaju u Ulici Drage Vranješa u Kneževu došlo do verbalnog sukoba, a zatim i do tuče.

Prema nezvaničnim informacijama akteri ovog događaja bili u “opel astri” i “golfu 4” i da jedno vozilo nije dozvolilo drugom da ga pretekne. Muškarci su potom zaustavili vozila i započeli svađu, nakon čega je specijalac izvadio pištolj i jedan metak opalio u vazduh te nakon toga Ćetkovića oružjem udario u glavu.

U ovom sukobu Ćetković je zadobio povredu glave i u nedjelju oko 21.30 časova primljen je u Urgentni centar Univerzitetakog kliničkog centra RS u Banjaluci.

Prema riječima načelnika Urgentnog centra Dragana Rakanovića, pacijent je primljen s lakšom povredom glave, a nakon dijagnostičke obrade, rana je hirurški zbrinuta i otpušten je na kućno liječenje.
Ćetković je rekao da nije u prilici da daje izjave te da će se možda o događaju izjasniti naknadno. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*