Službenica Vlade RS počinila 14 krivičnih djela i prisvojila novac

Policijska uprava Banjaluka podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Banjalučanke M.G. koja je osumnjičena za 14 krivičnih djela među kojima je i pronevjera 64.400 KM.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o radnici u Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite RS Mileni Grujić.

Šest krivičnih djela odnosi se na falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, šest na obmanu pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, a preostala dva na zloupotrebu položaja odgovornog lica i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

– M.G. je osumnjičen da je od 2015. do jula 2018. godine, obavljajući poslove službenika za obračun ličnih primanja i naknada, u jednom od ministarstava Vlade RS, prilikom unošenja podataka za obračun plata, nakon završene kontrole ispravno obračunate plate, vršila korekciju kod obračuna svoje plate. Osumnjičena je u dijelu “dodatak na platu” unosila mimo zakonskog propisa različite novčane iznose za svaki mjesec, kao i korekciju svog utvrđenog koeficijenta, čime je protivpravno ostvarila imovinsku korist u iznosu od 64.400 KM – navedeno je u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Službenica je osumnjičena i da je u vremenu od 2016. do 2018. godine prilikom podnošenja zahtjeva za kredit kod mikrokreditnog društva i banaka iz Banjaluke, dostavljala falsifikovane platne liste o ostvarenom primanjima, te dovela u zabludu službenike da odobre kredit u ukupnom iznosu od oko 145.000 KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*