Službeni vozač poslaničkog kluba bio mrtav pijan kada je udario dječaka

Vozač Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini RS Branislav Janjuz, koji je u Kozarskoj Dubici sredinom februara službenom “škoda oktavijom” udario dječaka, u momentu izazivanja te nesreće bio je pijan.

Štaviše, prema nezvaničnim informacijama, nije riječ o zanemarivoj količini alkohola u organizmu, već o oko dva promila.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor, navodeći njegove inicijale, potvrđeno je da će nakon kompletiranja predmeta protiv Janjuza Osnovnom sudu u Kozarskoj Dubici biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

– Kriminalističko-tehničkim vještačenjem utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu B.J. u momentu izazivanja saobraćajne nezgode – navela je portparol Centra javne bezbjednosti Prijedor Zvezdana Alendarević.

Janjuzu je već sudskom presudom bilo zabranjivano da vozi. Razlog je ranija saobraćajna nezgoda koju je izazvao u stanju teškog pijanstva kada je imao 2,21 promil alkohola u krvi.

U pravosnažnoj presudi Osnovnog suda u Prijedoru piše da je proglašen krivim što je 22. avgusta 2014. godine u Kozarskoj Dubici prouzrokovao saobraćajnu nezgodu upravljajući i tada službenim, ali taj put opštinskim, “folksvagen pasatom”.

Novu je prouzrokovao 11. februara ove godine kada je povrijeđen trinaestogodišnjak, a Janjuz otišao s mjesta nesreće. Pošto je Janjuz naknadno pronađen, nije rađeno alko-testiranje, već je uzet uzorak krvi da bi bilo utvrđeno da li je bio pijan.

šef Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini RS Darko Banjac rekao je da Janjuzu prijeti otkaz.

– On radi za Narodnu skupštinu RS i slijedi procedura. Veliko je pitanje da li će ostati da radi. Vjerovatno će doći do raskida ugovora od 31. marta – rekao je Banjac.

Janjuz, koji se nije javljao na telefon, ranije je tvrdio da prije nesreće koju je imao 11. februara nije pio alkohol. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*