Školarina u prvoj privatnoj osnovnoj školi 9.000 KM

Prva privatna osnovna škola u RS trebala bi početi sa radom u septembru, a cijena školarine biće iznad 9.000 KM. 

Nakon što su ispunjeni strogi kriterijumi za osnivanje osnovnoškolske ustanove koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Osnovna škola “Nikola Tesla” će obrazovati đake od 1. do 9. razreda. U školskoj 2020/2021. godini upisuje učenike od 1. do 5. razreda, a direktorica škole Danijela Risović kaže da je u toku formiranje odjeljenja.

– Prvi ciklus upisa završili smo 30. juna. Zadovoljni smo interesovanjem roditelja i brojem upisanih đaka. Slobodnih mjesta još ima, a drugi upisni ciklus završićemo tokom avgusta – kazala je Risović.

Ona kaže da će se razlikovati od ostalih osnovnih škola, a glavna i najveća razlika vidljiva je svakom ko je imao priliku da ih posjeti.

– U našim učionicama ne uči se eks katedra, naša djeca se slobodno kreću, nastava je iskustvena i interaktivna, a nastavnik nije u centru nastavnog procesa, nego dijete. Razlikujemo se i po tome što organizujemo cjelodnevni boravak djece u školi kao i po tome što u jednoj učionici borave djeca tri razreda (1-3, 4-6, 7-9) sa više nastavnika. U radu sa djecom primjenjujemo Montesori pedagogiju – pojašnjava Risovićeva.

Roditelji će plaćati troškove školarine, a Risovićeva kaže da će to biti moguće učiniti na rate.

– Roditelji imaju mogućnost da godišnji iznos školarine plate u 12 mjesečnih rata u iznosu od po 768 KM. Pri obilasku škole, roditelji se mogu dodatno informisati o uslovima školovanja i šta je djeci obezbijeđeno za pomenuti iznos, kao i o uslovima stipendija koje je kompanija osnivač obezbijedila već u prvoj godini osnivanja škole – kaže Risovićeva.

Kompanija “Del Mestri” koja je osnivač škole već ima iskustvo u radu sa djecom. Naime u okviru ove kompanije djeluje vrtić “Montesori Kindergarten”, a nastaviće sa investicijama namijenjenim djeci i mladima.

– U okviru školskog kampusa postoji mnogo mjesta za izgradnju kvalitetnih sportskih terena i to će nam biti prve značajnije investicije – obnova teniskih terena u okviru kampusa, izgradnja terena za sportove na otvorenom, te sportske dvorane. U školskom kampusu ima mjesta i za zgradu srednje škole, ali za sada je to dalja budućnost. U bliskoj budućnosti najvažnije nam je da osnovna škola počne da kvalitetno živi i radi za šta postoje svi preduslovi – od brižljivo pripremljenog ambijenta do kvalitetnog nastavnog kadra – poručuje Risović.

Kompanija “Del Mestri” iz Banjaluke je u vlasništvu “Tropika”, jednog od najvećih maloprodajnih lanaca u BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*