Seoski kabadahija godinama teroriše komšije, policija dolazila 442 puta

Mještani nevesinjskog sela Sopilja očajni su jer im je život već devet godina nepodnošljiv zbog prvog komšije Luke Čuljka, koji ih maltretira i prijeti, a zbog stalnih problema sa njim policija je morala da interveniše navjerovatna 442 puta.

Porodice Matković, Kovačević i Spremo ističu da je Čuljak blokirao put do njihovih kuća, zastrašuje ih i uništava im imovinu, a torturu trpi tridesetak mještana.  Penzioner Janko Matković kaže da on i njegova supruga godinama trpe Čuljkova poniženja, a prijetio im je i da će organizovati njihovo smaknuće.

– Rekao je da nećemo živjeti ovdje i da će sve biti njegovo – kaže Matković, koji je izbjegao iz Mostara i petnaestak godina živi u Sopilju.

Probleme ima i Velimir Kovačević, koji pred sudovima godinama vodi bitku protiv Čuljka, ali bezuspješno.

– Ovo je zločin protiv čovječnosti. Niko mu ništa ne može, jer je ogrezli kriminalac i diler droge. Brat mu je u bjekstvu, a policija ga se boji – priča Kovačević i dodaje da je bio prinuđen da dođe u Banjaluku i sa nesnosnim problemima upozna predstavnike MUP-a RS.

Aleksandar Milović priča da ih Čuljak godinama psihički maltretira, pljuje, psuje…

– Blokirao je i put, pa tri porodice do kuća idu preko njiva. Dešava se da divlja vozilom i niko ne zna zašto to radi, jer mi niko nije dao povoda za to – kaže Milović.

Iscrpljeni od maltretiranja, mještani se tri godine obraćaju Odboru za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine RS čiji su ih članovi, među kojima je i narodni poslanik iz Kotor Varoša Nedeljko Glamočak, juče konačno posjetili u društvu ombudsmana za ljudska prava BiH i čelnika opštine Nevesinje. Konstatovali su da je sve otišlo predaleko i da mještani moraju biti zaštićeni.

Policija je protiv Čuljka podnijela sedam izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, na osnovu čega je osuđen na 130 dana zatvora, ali mu je kazna preinačena u novčanu, koju ne plaća.

Policija je polovinom prošle godine uhapsila četiri krijumčara droge, kod kojih je pronađeno više od 32 kilograma skanka vrijednog oko 65.000 maraka.  Među uhapšenima je bio i Lukin brat Ivica Čuljak, koji je trenutno u bjekstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*