Savez za promjene preispituje podršku referendumu

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da je za pohvaliti stav rukovodstva Srbije o referendumu o Danu Republike i najavio da će Savez za promjene nakon takvog stava Srbije preispitati i svoje stavove o održavanju referenduma.

– Mi smo za referendum prevashodno glasali iz razloga što je već skupštinska većina bila spremna da to izglasa u Narodnoj skupštini RS. Onda bi mi ispali izdajnici koji vodimo neku politiku Sarajeva, politiku Bakira Izetbegovića i kampanja, naročito u Banjaluci, završnih sedam dana bila bi vrlo nepovoljna po našeg kandidata Dragana Čavića, a ključna bitka na narednim lokalnim izobrima vodiće se za Banjaluku, Trebinje i Bijeljinu – kaže Krsmanović.

Na pitanje da li je sigurno da ce referendum biti održan, Krsmanović je rekao da ima utisak da su SAD opredijeljene i odlučne da se referendum ne desi.

– Kad one nekome črvsto zavrnu ruku onda od tog posla sigurno neće biti ništa i one ostvare svoj cilj. Kada SAD nešto čvrsto naume, a one su uvjerene da je ovaj referendum samo uvod u referendum 2018. godine, koji može biti mnogo opasniji i mnogo žešći po stabilnost cijelog regiona, one to mogu ostvariti – kaže Krsmanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*