Šarović najavljuje koaliciju Saveza za promjene i DNS-a

Potpredjesnik SDS-a Mirko Šarović smatra da ta stranka što prije treba da otvori pregovore o saradnji sa DNS-om i otvoreno najavljuje mogućnost partnerstva koalicije SDS – PDP – NDP sa partijom Marka Pavića.

Govoreći o procesu ukrupnjavanja opozicije u RS, koji predvodi PDP, Šarović je rekao da bi radije vidio proces ukrupnjavanja SDS-a i da bi ta stranka trebalo da ide u tom pravcu.

– Ako bi mi bilo dozvoljeno da razmišljam šire i slobodnije, u budućnosti, ali ne dalekoj, vidim realnim partnerstvo Saveza za promjene i DNS-a. To mi se čini prirodnim i moćnim, zar ne? Čak i sada logičnim mi se čini da sarađujemo u vezi s pitanjem sudbine Rudnika “Ljubija”. Već sutra bih sa gospodinom Pavićem otvorio razgovore o tome – istakao ke Šarović.

Komentarišući situaciju u SDS-u poslije dolaska Vukote Govedarice na čelo partije, Šarović je za “Nezavisne novine” rekao stabilizacija tek slijedi.

– Tu ne mislim samo na organizaciono-kadrovsku stabilizaciju. Aktuelna vlast, iako je previše na sceni, neprekidno skoro 12 godina, neće pasti sama od sebe i samo jak SDS može doprinijeti tome da odu. Da li će građani u SDS-u prepoznati alternativu vlasti, da li će nam povjerovati da smo sposobni da donesemo prijeko potrebne društvene promjene, zavisi samo od nas – istakao je potpredsjednik SDS-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*