Samohranoj majci troje djece otkaz, kumovala odbijena kafa sa šefom stranke

Poslije dvije i po godine rada u Osnovnoj školi ”Nemanja Vlatković” u Šipovu za Slobodanku Pekez više tamo nema mjesta, otkaz je dobila kada se koleginica koju je mjenjala vratila sa bolovanja i ništa tu ne bi bilo problematično da umjesto nje kasnije nije zaposlena druga osoba.

– Koleginica je otišla u penziju, a ja samohrana majka troje djece, na ulicu. Žalila sam se poslije, ali ništa nije vrijedilo. Radno mjesto je ugašeno. Međutim, prije 15 dana čujem da je umjesto mene počela da radi druga radnica. Nije mi jasno sad, ako je ugašeno radno mjesto kako je ona primljena – kaže Slobodanka Pekez.

Ona sumnja da je u njen otkaz prste umješala politika, ali i pozivi za kafe koje je odbijala. Prstom upire u predsjednika opštinskog odbora DNS-a Dragoljuba Vujkovića.

– Na moje mjesto je došla Vujkovićeva rođaka. Mislim da je kumovala stranka, to je DNS i Vujković. Kako? Pa on je mene par puta ucjenjivao da odem na kafu sa njim, nije par puta nego možda 30 puta. Nisam pristala – kaže Pekezova.

Vujković tvrdi da nema veze sa otkazom i da nije mogao da utiče na zapošljavanje u osnovnoj školi.

– Kafa? Ma dajte, molim vas. Nova radnica uopšte nije moja rođaka. Ovo je Šipovo malo mjesto, tako da mi svi dobro znamo ko je kome rođak i ko šta radi – rekao je Vujković.

Direktorica škole Bogdana Pešić kaže da nije imala obavezu da zaposli Pekezovu. Otpuštena radnica je potražila i u opštini gdje je dobila obećanje da će pomoći koliko je u njihovoj moći. (Atv)

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*