Sjajni mladi ljekar iz Čelinca ekspresno dobio posao

Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci Mladen Đurić iz Čelinca od danas je član tima Univerzitetskog kliničkog centra RS čime je ova zdravstvena ustanova dobila vrsnog mladog ljekara.

– Veoma sam zahvalan Univerzitetskom kliničkom centru RS, direktoru Vladi Đajiću koji mi je pružio ovu priliku i dekanu Medicinskog fakulteta Ranku Škrbiću koji me je podržavao sve vrijeme – rekao je Đurić i dodao da je kao svoju specijalizaciju odabrao kardiologiju.

Đurić, koji je studije medicine završio sa prosječnom ocjenom 9,83, istakao je da je njegovo zaposlenje odlična poruka đacima i studentima da se učenje, trud, rad i znanje cijene, prepoznaju i nagrađuju, te da se isplati biti najbolji.

Đajić je kazao je da je Univerzitetski klinički centar za godinu i po zaposlio 40 novih mladih ljekara.

– I u budućnosti ćemo imati sličnu praksu da zapošljavamo kvalitetne mlade ljude i dobre stručnjake. Ova zdravstvena ustanova je pokazala spremnost da zadrži mladi kadar u RS da se ovdje usavrašava i radi. Neophodno je obnavljati kadar, jer nije lako stvoriti dobrog ljekara, potrebno je pet godina specijalizacije i par godina iskustva da bi mogli samostalno da rad – istakao je Đajić.

Škrbić je zahvalio Đajiću na izuzetno dobroj saradnji i dodao da Medicinski fakultet iz generacije u generaciju ima sve više izvrsnih studenata, što znači da su mladi shvatili da se isplati biti najbolji.

– Đurić je jedan od najboljih studenata Medicinskog fakulteta, bio je stipendista Fonda “Milan Jelić” i zaslužuje da dobije najviša priznanja. Fakultet ga časti besplatnim doktorskim studijima koje je već upisao kao jedan od najmlađih studenata doktorskih studija na našem fakultetu – kaže Škrbić.

Đurić je rođen 1993. godine, osnovnu školu završio je u Čelincu kao đak generacije i nosilac diplome “Vuk Karadžić”. Tokom osnovnog školovanja ostvarivao je zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz fizike i matematike. Potom je završio Medicinsku školu u Banjaluci odličnim uspjehom, a zatim i Medicinski fakultet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*