Rođena prva beba u izolaciji u RS

Dječak težak 3,4 kilograma prva je beba rođena u karantinu bijeljinske operacione sale, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini.

– Dječak je rođen u noćnim satima 24. Marta. Porodilja je iz Zvornika, njoj je prije dva dana uzet bris zbog sumnje na virus korona čiji rezultat stiže tokom dana –  istakli su u bolnici.

Porodilja se javila ljekarima u bijeljinskoj bolnici i odmah su preduzete medicinske procedure u vanrednim okolnostima. Ona je odmah smještena u karantin, a potom u operacionu salu koja je adaptirana i opremljena za pacijente sa sumnjom na virus korona.

Tim ljekara bijeljinske bolnice, na čelu sa anesteziologom Sanjom Dabić i ginekologom Milivojem Pelemišem,pristupio je carskom rezu koji je uspješno završen. Porodilja se osjeća dobro, kao i beba koja je izolovana od majke dok ne stignu rezultati, a uzet je i bris bebe.

Iz bolnice napominju da je spremnost zdravstvenih radnika da reaguju u vanrednim okolnostima još jednom potvrđena.

– Svoje zdravlje i opredjeljenje za časno i odgovorno obavljanje posla koji rade, stavili su u službu rađanja novog života i zaštite zdravlja svih građana. Stanje majke i bebe je dobro, a mi im želimo brz oporavak. Јavnost ćemo obavijestiti o rezultatima testiranja – poručili su iz bolnice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*