Radnice bolnice zaboravile gazu u stomaku porodilje

Policija tereti dvije radnice bijeljinske bolnice “Sveti vračevi” da su tokom carskog reza u stomaku porodilje ostavile gazu, odnosno takozvanu trbušnu kompresu dugu više desetina centimetara.

Pozivajući se na nezvanične informacije “Nezavisne novine” su objaivle da su tužilaštvu prijavljene ljekar ginekolog Sanja Stevanović i medicinska sestra Slađana Obradović iz Bijeljine.

Iz Policijske uprave Bijeljina nisu otkrivali detalje, ali su potvrdili da su bijeljinskom Okružnom javnom tužilaštvu protiv S.S. i S.O. dostavili izvještaj, koji ih tereti za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama, utvrđeno je da su one sporni carski rez kod pacijentkinje obavile u avgustu prošle godine. Sumnja se da se nisu pridržavale pravila zdravstvene struke pri pružanju ljekarske pomoći, odnosno da su postupale suprotno smjernicama i uputstvima sigurne hirurgije.

Gaza koju su ostavile u stomaku porodilje iz Bijeljine kod nje je prouzrokovala teške povrede, odnosno teško narušavanje zdravlja. Ta pacijentkinja je u oktobru prošle godine ponovo operisana u Srbiji i odstranjeno joj je više od metar crijeva i nekoliko desetina centimetara gaze zaostale od carskog reza.

Uprava bijeljinske bolnice “Sveti vračevi” nije odgovorila na upućena pitanja, a direktor bolnice Siniša Maksimović nije se javljao na telefon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*