Pucao na komšije i policiju, savladan poslije devet časova

Dramatična situacija u Ništavcima kod Prijedora trajala je skoro devet časova tokom noći dok konačno jutros Goran B. (57) iz tog mjesta nije uhapšen, a nakon što je prethodno iz pištolja pucao na komšije i policiju.

Zbog ovog slučaja su bili angažovani Jedinica žandarmerije, pregovarački tim, ali i Specijalna antiteroristička jedinica, a sve je počelo u utorak oko 20.00 časova u kada je muškarac zapucao na kuću komšija s kojima je ranije imao nesuglasice.

Niko od komšija nije povrijeđen iako su hici pogodili kuće, a jedan je prošao kroz prozor. Na poziv komšija na mjesto događaja je uskoro stigla i policija, ali je tada situacija postala još dramatičnija jer je muškarac zapucao i na nju. Naime, po obraćanju policajaca napadaču, on je i prema njima ispalio nekoliko hitaca, a policija je uzvratila pucnjavom. Ni u ovoj razmjeni vatre niko nije povrijeđen.

Drama je trajala skoro devet časova, policija je blokirala širi teren, a osumnjičeni je uhapšen oko 5.30.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoje Vujanović pojasnio je da su dobili prijavu da jedna osoba puca i ugrožava ljude.

– Poslata je patrola koja je na terenu na jednoj kući pronašla više oštećenja od hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja. U jednoj prostoriji pronađen je hitac koji je razbio prozor – pojasnio je Vujanović.

Po dolasku patrole policijaci su se predstavili i pozvali vlasnika kuće iz koje je pucano da izađe da bi utvrdili okolnosti zbog čega je došlo do incidenta.

– Međutim, ta osoba je ispalila više hitaca prema policajcima i tom prilikom povukla se u kuću i zabranila pristup. Policija je u skladu sa zakonom uzvratila kada je napadač pucao na nju – rekao je Vujanović.

Osumnjičeni je, kako je naveo, uhapšen jutros u ranim jutarnjim časovima. On je istakao da se još ne zna motiv, ali da je uhapšeni odranije bio poznat po incidentima.

Osumnjičenom se na teret sada stavljaju krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičeni muškarac živi sam, a mještani kažu da je ranije imao psihičkih problema.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*