Produžene mjere zabrane u Kneževu, u izolaciji 158 osoba

Opštinski štab za vanredne situacije Kneževo produžio je do 13. aprila sve preventivne mjere zbog virusa korona koje se odnose prvenstveno na regulisanje rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi.

Ovom naredbom produžena je zabrana rada svim ugostiteljskim objektima, zanatskim i uslužnim djelatnostima, trgovinama, svadbenim salonima, privatnim stomatološkim ambulantama, priređivačima igara na sreću, sportskim organizacijama, kao i održavanja pijačnog dana. Zabrana se odnosi i na sva javna okupljanja.

Tržnim centrima, trgovinama prehrane, robe široke potrošnje i stočne hrane rad je dozvoljen od 7.00 do 18.00 časova. Subjekti kojima je dozvoljen rad i dalje imaju obavezu preduzimanja niza pojačanih preventivnih higijenskih mjera i ograničavanja broja ljudi koji mogu boraviti u poslovnom objektu, poštujući utvrđenu razdaljinu.

Komandant Štaba za vanredne situacije i načelnik opštine Goran Borojević rekao je da je epidemiološka situacija na području Kneževa na zadovoljavajućem nivou.

– U kućnoj izolaciji nalazi se 158 lica, dok je iz samoizolacije izašlo 30 osoba. Do sada je na području opštine evidentirano pet osoba pozitivnih na virus korona – naveo je Borojević.

Iz opštinskog Štaba su još jednom pozvali sugrađane da ozbiljno shvate mjere zabrane i poštuju uputstva nadležnih institucija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*