Produžen rok za prijavu na konkurs za policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS produžilo je zbog velike zainteresovanosti rok za podnošenje prijava za prijem 300 novih policajaca.

Zainteresovani koji ispunjavaju uslove iz konkursa prijavu za upis kadeta u Jedinicu za policijsku obuku – Policijsku akademiju Banjaluka mogu dostaviti do 10. aprila.

Konkursom koji je objavljen 19. marta ove godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS traži 280 muškaraca i 20 žena, koji će proći policijsku obuku u trajanju od 13 i po mjeseci.

– Sa kandidatima će biti potpisan poseban ugovor o regulisanju međusobnih obaveza, kojim će se, između ostalog, obavezati da će poslije završetka osnovne obuke obavljati poslove policajca najmanje pet godina – navedeno je u konkursu.

Uslovi za prijavu na konkurs koji kandidati moraju da ispune su da imaju državljanstvo RS, da su stariji od 18, a mlađi od 27 godina i da imaju najmanje IV stepen stručne spreme.

Kandidat treba da posjeduje vozačku dozvolu B kategorije i da je prosječna ocjena uspjeha tokom školovanja u srednjoj školi najmanje 3,00. Takođe protiv lica koja se prijavljuju ne smije biti pokrenut krivični postupak, ne smiju biti osuđena za krivična djela ugrožavanja javnog saobraćaja koja su učinjena pod dejstvom alkohola, droge ili drugih psihoaktivnih materija i ne smiju biti kažnjena za prekršaj javnog reda i mira sa obilježjima nasilja. (Nezavisne novine)

Kompletan tekst konkusa možete pogledati na sljedećem linku: https://www.mojkotorvaros.com/konkursi-oglasi/mup-rs-raspisao-konkurs-prijem-300-policajaca/22820

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*