Procurile fotografije golog profesora

Profesor dobojske Saobraćajne i Elektro škole našao se u centru skandala pošto su fotografije, na kojima je potpuno nag, objavljene na društvenim mrežama.

Iako je, uz opis fotografija, napisano da ih je ovaj prosvjetni radnik navodno slao učenici, on to negira te tvrdi da je istina posve drugačija. Profesor, koji je na spornim fotografijama kao od majke rođen, navodi da je riječ o njegovoj grešci, koju priznaje.

– Jesam ja na fotografiji. Dopisivao sam se sa jednom ženskom osobom, koja mi se ličnom kartom predstavila da je punoljetna i da je rođena 1988. godine. Ona nije iz naše škole – rekao je ovaj profesor.

Kaže da je ispao naivan, da je šteta načinjena, ali i dodaje da ne zna da li su sporne fotografije vidjeli učenici škole u kojoj predaje.

– Kajem se! Dao sam izjavu u školi, otvoreno. Što ste me vi pitali, pitao me i direktor, koji će vidjeti šta i kako dalje. Ja ne znam šta će biti dalje – rekao je profesor.

Direktor škole Spasoje Vasiljević kaže da na osnovu informacija kojima raspolaže profesor nije slao fotografije učenici, ni maloljetnoj osobi. On napominje da je zadužio i psihološko-pedagošku službu da zajedno s njim prati ovaj slučaj kako bi se konačno uvjerili da profesor nije imao kontakt s učenicom.

– Ovaj profesor je primjeran radnik i do sada nije bilo nikakvih problema s njim, pa ni ove prirode. Strašno mi je žao zbog ovih fotografija. Smatram da se svi prosvjetni radnici i u privatnom eksponiranju moraju ponašati u skladu s opšteprihvatljivim društvenim normama, posebno vodeći računa o osjetljivosti i značaju profesije kojom se bave – ocijenio je Vasiljević

U Ministarstvu prosvjete i kulture su istakli da će zatražiti pojašnjenje od rukovodstva škole, a provjere su najavili i iz Centra javne bezbjednosti Doboj. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*