Prirodna oaza i vrhunski uslovi garancija za bezbrižnu starost u Kneževu

Na sjeverozapadnim obroncima Vlašića u opštini Kneževo nalazi se Dom za starija lica “Dr Škeljić” koji u ugodnom prirodnom ambijentu nudi topao dom za osobe treće životne dobi.

Objekat okružuje četinarska šuma, koja plijeni raznovrsnosću i u kojoj je osim bora, omorike i jele izrasla i čuvena Pančićeva omorika. Dom za starija lica “Dr Škeljić” nalazi se u poznatom hotelu “Omar”, na nadmorskoj visini od 860 metara, čiji je gost bio i najpoznatiji državnik sa naših prostora Josip Broz Tito.

Dom raspolaže sa 50 soba u kojima se može smjestiti oko 100 osoba, a u njegovoj upravi istuču da imaju konstantnu tendenciju širenja smještajnog kapaciteta. Veoma važna činjenica je da je udaljen od Doma zdravlja u Kneževu samo kilometar što garantuje brzu i stalnu zdravstvenu zaštitu njegovim stanarima.

Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, a svaka ima kupatilo opremljeno po međunarodnim standardima, grijanje, telefon i televizijski priključak. Kuhinja za stanare Doma opremljena je u skladu sa međunarodnim HACCP standardima. Objekat posjeduje četiri ulaza i konstantno se radi na uređenju pristupnih prilaza i dijela koji se koristi za odmor. Uprava i zaposleni trude se da smještaj, hrana i zdravstvena njega budu na visokom nivou kako bi se štićenici osjećali što relaksiranije prilikom boravka.

– Trenutno je u Domu smješteno dvadesetak štićenika i trudimo se da budu zadovoljni uslugom i prijemom. Uz nadzor stručnog osoblja 24 časa dnevno nastojimo da im pružimo sve što im je potrebno i da se osjećaju kao kod svoje kuće. Naša misija je da im pružimo kvalitetnu njegu i stvorimo životnu atmosferu koja smiruje um, daje optimizam i povezuje ih sa drugim ljudima i prirodom – rekao je za “Moj Kotor Varoš” direktor i vlasnik ove ustanove specijalista pulmolog dr Bore Škeljić.

Dom je okružen četinarskim šumama, visoravnima, šumovitim proplancima, u blizini je i kanjon rijeke Ugra,a tek nešto dalje i još dvije planinske rijeke Ilomske i Duboke. Kao područje netaknute prirode i zbog pozitivnog omjera kiseonika u vazduhu ovaj lokalitet se smatra vazdušnom banjom. Samo uz šetalište Doma nalazi se osam izvora pitke vode. Na ovom području nastaje i čuveni vlašićki sir i niz tradicionalnih domaćih jela koja predstavljaju pravu zdravu hranu. Dom za starija lica “Dr Škeljić”posjeduje 20 dunuma parka i u toku je njegovo uređenje za šetnje i odmor u prirodi.

– Sve to zajedno pruža idealne uslove za zdravstveni oporavak i miran i kvalitetan život u penziji – kaže Škeljić.

U okviru objekta postoji i zajednička sala u kojoj stanari takođe provode slobodno vrijeme igrajući šah i domine i gledajući televiziju. U svim sobama se nalaze i trpezarijski stolovi tako da stanari mogu da naruče obrok i u sobe.

Dom za starija lica “Dr Škeljić” postoji nepunu godinu i kvalitetom usluge i načinom rada i ozbiljnošću kojom se pristupa poslu već je nametnuo nove standarde u ovoj oblasti.

– Cilj nam je da zadovoljimo fizičke, emotivne, društvene, psihološke i sve druge potrebe svakog našeg stanara. U tom cilju omogućili smo i neograničene posjete njihovim porodicama – istakao je Škeljić.

Dom za starija lica “Dr Škeljić” nalazi se u ulici Dujka Komljenovića bb u Kneževu, na oko 50 kilometara udaljenosti od Banjaluke i Travnika, dok ga od Kotor Varoša dijeli dvadesetak kilometara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*