Presretači ulovili 1.300 vozača za mjesec

Za prvih mjesec dana rada policijski presretači su zabilježili 1.300 prekršaja u saobraćaju.

Matematički gledano, to je u prosjeku 41 prekršaj dnevno.

Najviše posla imali su na području Banjaluke, Gradiške i Prijedora, mada je rekord napravljen u Bijeljini gdje je nesavjesni vozač nagazio na gas pa je na dionici gdje je ograničenje 50 dogurao do 107 kilometara na čas, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

– Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja u direktrnoj kontroli izdavanjem prekršajnih naloga, sankcionisano je 445 učesnika, a za ostale evidentirane prekršaje prekoračenja brzine biće izvršena naknadna obrada i sankcionisanje prekršioca. 

Činjenica da se presretač na prvi pogled ne razlikuje od bilo kojeg drugog automobila i da vozače neće spasiti blicanje ili dojava da je kontrola u blizini, utiču na svijest onih za volanom da kontrolišu gas.

– Kada su u pitanju stacionarni radari oni djeluju samo na odrećenoj tački, odnosno na određenom potezu i tu oni ispunjavaju svoju funkciju, dok mnogo veću funkciju u promjeni svijesti građana ostvaruju mobilni radari, odnosno presretači jer se ne zna gdje će se oni naći na saobraćajnicu – istakao je rukovodilac Odsjeka za puteve, vozila i vozače u agenciji za bezbjednost saobraćaja Milan Tešić. 

Iako se mnogi građani sa presretačima još nisu susreli, kažu da je njihov posao itekako koristan.

Najviše saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom bilježi se upravo u ljetnim mjesecima, posebno julu i avgustu. Tada je na cestama najviše auta, vozi se brže i sa manje pažnje.

– Ako smanjite prosječnu brzinu kretanja za jedan kilometar na čas smanji se broj saobraćajnih nesreća za tri odsto, a broj poginulih za čak pet odsto. To dovoljno govori koliko je bitno upravljati brzinama i koliko je važno na taj način uticati da se što više poštuje brzina kretanja – naglasio je direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović. 

Agencija trenutno realizuje i mjerenje brzine saobraćaja po opštinama u RS. To je savremen način praćenja putem kojeg će se na osnovu indikatora znati koje policijske uprave više rade na smanjenju prekršaja, a koje manje. (ATV) 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*