Poslovođa iz Kneževa poginuo na gradilištu

DCIM100MEDIADJI_0001.JPG

Radenko Obradović iz Kneževa, koji je radio kao poslovođa u banjalučkom preduzeću “Maxmara”, poginuo je danas u padu sa skele tokom postavljanja staklenih ploča iznad hola na gradilištu tržnog centra “Delta siti” u Banjaluci.

 

Njegove radne kolege ostale su šokirane nakon tragedije, ističući da je život izgubio vrhunski stručnjak. Kažu da je u pitanju otac dvoje uzorne djece, te da je prije oko godinu postao i djed.

– Radenko ima sina i kćerku. Sin radi u Kneževu, a kćerka se udala i ima dijete – pojašnjava izvor “Nezavisnih novina”.

Tragedija se dogodila oko 15 časova, a potom su zavladali šok i muk među brojnim radnicima koji su u nevjerici posmatrali dolazak policijskih patrola.

Šokirani radnici pričaju za “Nezavisne” da su odjednom vidjeli da nekoliko njihovih kolega trči i da su shvatili da je došlo do nesreće.

Radovi na gradilištu su potom obustavljeni. Malo ko je mogao da kaže kako se nesreća tačno dogodila.

– Pao je na beton sa desetak metara visine. Nije mu bilo spasa. Navodno je postavljao stakla iznad hola ove ogromne građevine – pričaju radnici.

Ovo je tek jedna u seriji sličnih tragedija koje su se dogodile u proteklih nekoliko sedmica.

Početkom mjeseca dva radnika preduzeća “Led projekt” poginula su u nesreći koja se dogodila na gradilištu  u banjalučkom naselju Novi Borik.

Stradali su tada Dobrivoje Topić (57) i Željko Kostić (52) iz Čelinca.

Samo šest dana nakon toga u Donjim Kadinjanima kod Laktaša prilikom izgradnje bazena poginuo je dvadesetdvogodišnji Mirsad Redžić, radnik firme “Vodovel bazeni” iz Cazina. Redžić je stradao 9. avgusta usljed strujnog udara, koji je najvjerovatnije izazvala pumpa za vodu.

U avgustu se dogodila tragedija i u Bihaću kada su stradala tri radnika tokom čišćenja drenažnog sistema Hidroelektrane Una Kostela, a jedan je teško povrijeđen. Do nesreće je došlo zbog curenja gasa i eksplozije u prostoriji gdje su radnici obavljali svoje redovne radne zadatke.

Prema podacima Inspektorata RS, u prošloj godini smrtno je stradalo osam radnika, dok je njih 87 teško povrijeđeno. Kao najrizičnije djelatnosti izdvajaju se građevinarstvo, te šumarstvo i drvna industrija. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*