Porodica iz Gradiške dobila sedmo dijete

Porodicu Gajić iz sela Romanovci jedna je od najbrojnijih na području opštine Gradiška, a majka Ivana (29) i otac Dražen (34) dobili su sedmo dijete.

Poslije Vladane (9), Vladana (8), Ognjena (6), Sare (4), Milene (3), Milijane (godinu i po) na svijet je došao Slavko.

Među prvima koji su došli da čestitaju majci bio je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, koji je uručio poklon i kazao da je ovo primjer za svaku pohvalu i divljenje.

– Došao sam da čestitam majci i iskažem divljenje na njenoj hrabrosti. Ivana, koja je donijela na svijet malog Slavka kao sedmo dijete, zaslužuje svaku moguću podršku i zato sam ovdje da joj uručim skroman poklon – istakao je Adžić.

S obzirom da su i Ivana i Dražen nezaposleni, Adžić je obećao da će pokušati iznaći rješenje da glava domaćinstva dobije posao.

– Naredne sedmice ću razgovarati sa privrednicima i nastojaću da zaposlimo oca Dražena da bi mogli lakše podizati mnogoborojnu i zdravu porodicu – naglasio je Adžić.

Presrećna majka kaže da se osjeća veoma dobro i da je porod protekao prirodnim putem i u najboljem redu.

– Zadovoljna sam osobljem bolnice. Svi djecu sam rodila ovdje i uvijek je sve bilo u najboljem redu – ispričala je Ivana i zahvalila načelniku opštine na posjeti.

Dodala je da se nije pokajala što je rodila mnogo djece i da je ponosna na veliku porodicu.

– Djeca su bogastvo, borimo se, radimo, ali najvažnije je da su djeca zdrava. Nije lako biti majka sedmoro djece u današnje vrijeme, ali navikla sam na velike obaveze – istakla je Ivana.

Ginekolog Dejan Pejić istakao je da Ivana rodila dječaka teškog 3.530 grama i dugog 53 centimetra.

– Porod je protekao u najboljem redu i predviđeno je danas bude otpuštena iz bolnice – rekao je Pejić.

Zanimljivo je da je petoro mališana iz porodice Gajić kršteno na Vidovdan u hramu posvećenom Svetom mučeniku Knezu Lazaru u Vilusima. Kumovali su im doktor Slavko Dunjić i Vesna Knežević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*