Političar iz Čelinca unio nemir među PDP i SDS

Bivši funkcioner SDS-a iz Čelinca Goran Tubak pregovara o prelasku u PDP, a kako je potvrdio konačna odluka o njegovom stupanju u stranku trebalo bi da bude poznata u petak.

Kako ATV nezvanično saznaje, za prijem Tubaka najviše se zalažu Jelena Trivić i Branislav Borenović, dok su protiv ulaska Mladen Ivanić, Igor Crnadak i Draško Stanivuković. Prema nezvaničnim saznanjima, dio navodnog dogovora je da PDP u Čelincu podrži kandidata DNS-a za načelnika opštine bez obzira na to ko će to biti.

Kako ATV nezvanično saznaje, Izvršni odbor Gradskog odbora SDS-a Banjaluka zaključio je da neće dati podršku Stanivukoviću za gradonačelnika Banjaluke zbog mogućnosti prijema Tubaka u PDP.

Tubak je izbačen iz SDS-a još u vrijeme kada je predsjednik ta stranke bio Vukota Govedarica. Tada je Tubak žestoko napadao Govedaricu da bira podobne i poslušne, a da iz stranke isključuje članove koji su imali najbolje rezultate. Nakon žestokih sukoba Govedarica je isključio Tubaka iz stranke. Tubak je i poslije te odluke Govedarice odlučno poručio da ostaje član SDS-a i da ga ne zanimaju samovoljne odluke šefa stranke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*