Policija minirala koncert Baje Malog Knindže

Koncert Baje Malog Knindže otkazan je u laktaškom hotelu ”Milion” i to na vrlo neobičan i nesvakidašnji način jer je u objekat nekoliko minuta pred početak nastupa upala naoružana policija i satima kontrolisala objekat i goste.

Baja Mali Knindža trebao je da nastupi u noći između 24. i 25. novembra, a koncert je mjesec ranije prijavljen policiji.

Kako saznaje BN televizija održavanje koncerta spriječila je policija koja je opkolila hotel i upala u njegovu unutrašnjost u trenutku kada je Baja Mali Knidža silazio niz stepenice u namjeri da uđe u salu, gdje su ga već čekali posjetioci.

Prema riječima advokata Slobodana Perića, koji zastupa organizatora koncerta, policija je bez bilo kakvog naloga izvršila premetačinu u hotelu i kontrolisala goste. Tvrdi da ništa nisu našli i da je sve trajalo tri časa koliko je trebalo da traje koncert Baje Malog Knindže.

– Bila je policja iz Laktaša, Banjaluke, ali i pripadnici Jedinice za podršku koji su imali fantomke na glavi i duge cijevi. Tokom pretresa nije pronađen nijedan predmet, niti lice koje bi na bilo koji način moglo biti povezano sa bilo kakvim krivičnim djelom ili prekršajem – navodi Perić i dodaje da je to bio šok i za pjevača, posjetioce i osoblje hotela “Milion” u kojem veoma često nastupa Baja Mali Knindža.

Perić objašnjava da je organizator koncerta u ovaj nastup uložio više od 15.000 KM.

– Razuman razlog za ovakav postupak policije ne postoji posebno kada se zna koliko je Baja Mali Knindža omiljen u narodu ovog kraja, pa je jedino logično objašnjenje da je u pitanju korupcija, odnosno da je neko podmićen da učini ovako nešto, kako bi oštetio i Baju i organizatora, a što je za posljedicu imalo prije svega uvredu za proslavljenog pjevača srpskih pjesama, ali i veliki finansijski gubitak organizatora nastupa – kaže Perić koji je najavio podnošenje kriivčne prijave zbog zloupotrebe ovlaštenja policije i onih koji su naredili akciju. (BN)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*