Pjevačica iz Banjaluke uhapšena zbog krađe novca

Pjevačica Romana P. (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) uhapšeni su u Australiji zbog sumnje da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu.

Srpski mediji navode da je riječ o pjevačici Romani Panić koja živi u Srbiji, a porijeklom je iz Banjaluke.

Romana i Filip su, kako prenosi autralijski portal “9njuz”, uhapšeni zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice.

– Oni su u Australiji boravili kao turisti i zapali u probleme sa novcem prije nego što su smislili plan kako da napune novčanike. Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba – izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Filip je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, a Romana za 16 i oni će, osim obaveze da vrate novac, morati u zatvor. Filipa čeka 14, a Romanu 12 mjeseci zatvora, a ona će biti puštena uslovno poslije tri mjeseca. Oboje su na presude podnijeli žalbe, ali su one odbijene.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gdje su njih dvoje odsjeli, našla obilježene novčanice u vrednosti od 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip najprije izviđao bankomate da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje. Sudija Smit ocijenio je da je cijeli postupak bio veoma sofisticirano osmišljen i da je sistem uređaja omogućio Filipu i Romani da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*