Pili na igralištu za vrijeme policijskog časa

Banjalučka policija uhapsila je sinoć Ž.К, T.M. i S.Č. zbog kršenja ograničenja kretanja, a alkotestiranjem je utvrđeno da su bili pijani.

Policijski službenici su oko 20.50 časova postupili na osnovu prijave da se u Ulici Sime Matavulja nalaze tri osobe koje ne poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica, te da na igralištu konzumiraju alkoholna pića.

– Lica su alkotestirana, te je kod Ž.К. utvrđeno prisustvo 1,33 grama po kilogramu alkohola u organizmu, kod T.M. 2,61, a kod S.Č. 0,83 grama po kilogramu alkohola u organizmu. Navedenim licima su zbog počinjenih prekršaja uručeni prekršajni nalozi – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U protekla na 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka, zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica sa navršenih 65 godina života i starijih, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova sankcionisano je 37 lica.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*