Parking mjesta ocrtana na trotoaru

Građani Kozarske Dubice ostali su zapanjeni nakon što su u centru grada zatekli ocrtana nova parking mjesta na trotoaru.

Ako je neko od stanovnika Kozarske Dubice pomislio da se na ulicama ovoj opštini priređuje neki performans ili da su klinci naoružani farbama u spreju prethodne noći napravili neslanu šalu na račun pješaka i vozača u ovoj opštini, prevario se.

Za nadrealnu ideju pravljenja parking mjesta na trotoarima ulica u Kozarskoj Dubici zaslužni su stručnjaci iz oblasti saobraćaja iz opštinske vlasti. Kreativnost koju su pokazali je na društvenim mrežama izazvala salvu emocija stanovnika, među kojima su se najviše isticali šetači i majke koje su sa kolicima za bebe do sada prolazile ovom lokacijom.

Zbog ovog projekta će, da bi išli u korak sa dostignućima, po svemu sudeći, morati biti mijenjani i udžbenici za polaganje vozačkih ispita, jer su saobraćajni stručnjaci iz Kozarske Dubice etablirali nova pravila koja se odnose i na dosadašnja tumačenja saobraćajnih znakova.

Tako će, prema njihovim tumačenju, znak zabranjeno zaustavljanje i parkiranje automobila, od sada značiti da se to odnosi samo na saobraćajnicu, ali ne i na trotoar pa makar on bio i jedini u toj ulici.

Ostaje samo nejasno ko će prilikom tih manevara na trotoarima imati prvenstvo prolaza, da li automobili ili pješaci, ili majke sa kolicima za bebe. (BN)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*