Pao kradljivac skupocjenih automobila nakon pet godina bjekstva

Dragoslav Tomić (49) iz Mrkonjić Grada, za kojim su bile raspisane potjernice zbog više teških krađa, a koji se dovodi i u vezu sa izvršenjem krivičnih djela na području Banjaluke, juče je uhapšen.

On je osumnjičen da je od februara do maja ove godine, uz pomoć podesnog alata i specijalnih uređaja za dekodiranje i stavljanje u pogon, ukrao tri vozila, čime je pričnio materijalnu štetu veću od 65.000 КM.

– Istog dana, na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres na dvije lokacije, odnosno kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni u Mrkonjić Gradu. Tom prilikom su pronađena i oduzeta sredstva pogodna za izvršenje krivičnih djela i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Jedno od ukradenih vozila je pronađeno, a rad na pronalasku ostalih i eventualne povezanosti drugih lica u vezi sa izvršenjem krivičnih djela je u toku.

Tomić je danas, nakon završenog ispitivanja, predat u nadležnost Okružnom centru sudske policije Banjaluka.

Tomić, kako saznajemo, već godinama izmiče pravosudnim organima. On je, naime, pet godina bio u bjekstvu, a skrivao se u BiH i inostranstvu. Tokom pretresa su pronađeni dokumenti, za koje se sumnja da su falsifikovani, te da je pomoću njih prelazio granice.

Nakon bjekstva iz BiH u toku 2015. godine, osumnjičeni je hapšen u Beogradu i u Njemačkoj, gdje je takođe krao auta.

Za njim postoje tri centralne potjernice Osnovnog suda Banjaluka za izdržavanje zatvorske kazne.

Aktuelna je i centralna potjernica MUP-a Srbije zbog krađe vozila. (Nezavisne novine) 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*